2019 Frankfurt Otomobil Fuarı - Caraba.net

2019 Frankfurt Otomobil Fuarı

Otomobil tutkunlarının bildiği üzere Frankfurt Otomobil Fuarı ile Paris Otomobil Fuarı her yıl dönüşümlü olarak yapılmakta. Avrupa’nın en büyük otomobil fuarlarından biri olan Frankfurt Otomobil Fuarı dünya otomotiv endüstrisinin de en önemli organizasyonları arasında. Bu sene Almanya’da yapılmasının avantajını iyi kullanan Alman otomotiv endüstrisi oldukça sıkı bir hazırlık yapmışa benziyor. Mercedes’ten BMW’te, Audi’den Volkswagen’e kadar bir çok ana üretici ve yan sektörlerin katılacağı fuar 10-22 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Fuarda otomobillerin yeni modelleri, yeni donanımlar ve pek çok yeni teknolojik ürün sergilenecek. İlk kez 1897 yılında düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda bu sene bir çok şirket elektrik motorlu modellerini  tanıtılacağı fuara bu sene Alpina, Aston Martin, Citroen, Dacia, DS, Ferrari, Alfa Romeo, Fiat, Chrysler ve Jeep, Chevrolet, Cadillac, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota ve Volvo katılmayacak. Firmaların katılmamalarının sebebinin yüksek maliyetler olması gösteriliyor.

Bizler de fuarda sergilenecek bazı otomotiv markalarının merakla beklenen yeni modellerini sizler için derledik. 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda öne çıkan modellerden bazıları:

Audi A1 Citycarver : Audi’nin kompakt sınıfı içerisinde yer alan A1 modeli tamamen yenilendiği gibi Citycarver isimli yeni bir versiyonu da meraklılarına sunuyor. Citycarver için standart A1’lerin daha sportif ve daha maceracı olanı diyebiliriz.

BMW M Next Vision : BMW’nin  M serisinin gelecekteki versiyonu merakla beklenmekte. Fuarda sergilenecek modeller arasında olan M Next Vision.

Ford Puma : Ford’un B-SUV ürün serisi içindeki modeli Puma’da fuarda görücüye çıkıyor. 2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Ford Puma daha önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Audi RS6 Avant : Dünyadaki en hızlı aile otomobillerinden biri gösterilen Audi RS6 Avant, bu yıl içerisinde biraz yenilenmiş. Son değişiklikleri ile yeni Audi RS6 Avant da Frankfurt Fuarı’nda meraklılarını bekliyor olacak.

Lamborghini Sian: İtalyan Lamborghini de ilk hibrit modelini sergileyecek. Hız düşkünlerine özel hibrit sloganıyla tanıtılacak olan Sian’ın da hayli ilgi görmesi bekleniyor.

MINI Cooper SE : MINI markası da elektrikli otomobil üretmeye başlamıştı. İşte markanın ilk elektrikli otomobil modeli olan Cooper SE de fuarda sergilenecek. Yeni Cooper SE Mini markasını sevenlerin oldukça ilgi göstereceği bir model olacak.

MINI Cooper JCW GP : Yeni Cooperların içerisinde en çok tutulacak model olacağı düşünülen JCW göz alıcı hızı ile meraklılarını cezbediyor. 300 HP lik motoru ve aerodinamik tasarımı ile Cooper JCW hız tutkunu sürücülerin ilgi duyacağı bir model.

Porsche Taycan : Ev sahibi olmanın avantajlarını kullanan spor otomobil üreticisi Porsche de ilk defa elektrikli modelini tanıtacak. Turbo ve Turbo S adında iki farklı versiyonu bulunan Porche Taycan fuarın en çok ilgi görecek otomobilleri arasında yer alıyor.

Honda E : Japon otomotiv şirketi Honda da fuarda yeni model elektrikli otomobili olan Honda E’yi tanıtacak. İkili kapılı spor tarzda olan Honda E’nin de ilgi çekmesi bekleniyor.

Yeni Hyundai i10 : Güney Kore’li Hyundai da fuara katılacak firmalar arasında. Türkiye’de imal edilen ve yenilenen i10 modelini Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Hyundai 45 EV : Hyundai’nin yeni elektrikli ürün serisinden olan 45 EV de fuarda sergilenecek otomobiller arasında.

Cupra Tavascan Konsept : Seat’ın performanslı otomobillerini üreten Cupra da yeni modelini tanıtıyor. İleride elektrikli SUV’lar üretmeyi planlayan şirket bu yolda ilk adımını SUVları andıran bu modelle gerçekleştirmiş.

Land Rover Defender : İngiliz otomotiv şirketi Land Rover da efsane SUV modeli Defender’ın yeni modelini fuarda görücüye çıkaracak.

Opel Corsa : Opel’in B segment grubunda yer alan Corsa PSA da elektrikli ve ralli versiyonu ile Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

Skoda CITIGO : Skoda da fuara katılacak üreticiler arasında . Yeni CITIGO e iV, markanın ilk komple elektrikli modeli. Bunun yanında şarjlı hibrit Superb iV, Superb Combi iV, Superb iV Sportline modellerinin de dikkat çekmesi bekleniyor.

Volkswagen T-Roc Cabriolet : Volkswagen’in C segment serisinde yer alan SUV modeli T-Roc’un da fuarda sergilenecek. Bu modelin üzeri açılabilmekte.

error: