2023 Yılı Araç Muayene Ücretleri - Caraba.net
2023-yili-arac-muayene-ucretleri
2023-yili-arac-muayene-ucretleri

2023 Yılı Araç Muayene Ücretleri

2022 yılının sona ermesi ile, araç muayene ücretlerindeki artış oranları da açıklandı. İşte 2023 Yılı Araç Muayene Ücretleri’ nin güncel listesi.

Bildiğiniz üzere ülkemizdeki araç muayene işlemlerini Doğuş Hold. TÜV-SÜD ve Bridgepoint A.Ş. nin ortaklığıyla kurulan TÜVTÜRK isimli şirket yürütmektedir. Her yıl sonunda araç muayene ücretleri yeniden değerleme oranında artırılmaktadır. Son yıllarda araç muayene ücretlerinin çok fazla arttığı şeklinde şikayetler sürekli gündem yer almaktadır. Buna karşın her sene yıl sonunda düzenli olarak fiyatlar artırılmaktadır. Araç muayene ücretlerindeki bu artış miktarı her yıl sonunda belirlenmektedir. Cumhurbaşkanlığınca belirlenen bu yeniden değerlendirme oranlarına göre fiyatlar güncellenmektedir. Araç muayene işlemlerinin 2023 yılı ücretlerinin hesaplanması için belirlenen yeniden değerleme oranı ise % 123 oldu. 2023 yılında araç muayene ücretleri bu oran üzerinden artırılmış olarak ödenecek.

Araç Muayene Ücretlerinde Kredi Kartı Dönemi

Araba sahiplerinin sürekli şikayet ettiği konulardan biri Tüvtürk İstasyonlarında sadece kredi kartı ile ödeme durumu idi. Ancak bu uygulama 2021 yılında sona ermişti. 2021 yılından itibaren araç muayene ücretinin kredi kartı ile de ödenmesini seçeneği eklendi.

Araçlardaki uyarı lambalarının anlamlarını merak ediyorsanız bu yazımız ilginizi çekebilir.

araba arıza ışıklarının anlamları

2023 Yılı Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar

2022 yılı için belirlenen yeniden değerlendirme oranı % 36.20 idi. Bu değerlendirmeye göre yapılan fiyat düzenlemesi ile 2022 yılı araç muayene ücretleri şu şekildeydi:

  • Otobüsler, kamyonlar, çekiciler ve tankerler için: 685.58 TL
  • Otomobiller, minibüsler, kamyonetler, özel amaçlı taşıtlar, arazi taşıtları, römorklar ve yarı römorklar için: 507.40 TL
  • Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler için: 258.42 TL

2022 yılı araç muayene fiyatlarına % 123 oranında artış yapıldıktan sonra 2023 yılı araç muayene ücretlerinin şu şekilde olması tahmin ediliyor.

  • Otobüsler, kamyonlar, çekiciler ve tankerler için: 1527  TL
  • Otomobiller, minibüsler, kamyonetler, özel amaçlı taşıtlar, arazi taşıtları, römorklar ve yarı römorklar için: 1130 TL
  • Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler için: 575 TL

NOT: Araç muayenesinden sorunsuz bir şekilde geçmek için muayene istasyonuna gitmeden önce aracınızın ön kontrolünü yetkili bir serviste yaptırmalısınız. Ayrıca muayene esnasında istenen gerekli teçhizatları (yangın söndürme tüpü, ilk yardım seti, reflektör gibi…) araçta mutlaka bulundurmalısınız.

error: